‘TURN ON, TUNE IN AND DROP OUT’ NU TE ZIEN!

De expositie ‘Turn on, tune in and drop out’ van kunstenaar Eelke van Willegen is nu te zien in de Kruitmagazijnen.

Eelke van Willegen uit Brielle maakt werk van grote eenvoud: ongekunsteld, natuurlijk, zonder vertoon en stil. Naast kunstenaar tref je hem vaak als surfer op de Maasvlakte. In zijn beelden en schilderijen komen beide passies samen: tekenen, surfen, creëren, dáár kan Eelke zijn energie in kwijt.

In zijn tijd op de Willem de Kooning-academie vond hij zijn weg. Toen een docent hem een inktpen gaf, ging hij los en experimenteerde met dikke en dunne lijnen als een volleerd kalligraaf.. Hij ontwikkelde zich verder en naast papier ging hij beelden maken. Hij ontdekte dat vele kanten van een lijn en vorm zichtbaarder worden door in 3D te gaan werken. Eelke begon met PVC voor hij overstapte op stalen buizen, het materiaal waar hij nu al jaren mee werkt.

“Het geeft me voldoening om vanuit de diversiteit van staal in 3D de energie van de golf mee te geven,” aldus Van Willegen, “een energie die ergens begint en nooit ergens eindigt.”

Menig werk van Eelke wordt door liefhebbers verzameld, niet alleen in Nederland, maar ook in landen als Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Zijn werken zijn nu te zien in de Kruitmagazijnen (Dalemwal 19A en 19B in Gorinchem) tot en met zondag 25 augustus 2019, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Als u zich vrij kunt maken: “Turn on , tune in and drop out.