Namens het Bestuur Symposion Gorinchem

Van harte welkom allemaal bij deze eerste opening na zo’n lange periode dicht te zijn geweest door de Corona, opende Leonie van Rossem haar toespraak.  “Goed jullie allemaal in goede gezondheid hier te kunnen zien.”

“Ook welkom Gerard van Klei!” Ja daar sta je dan tussen alle belangstellenden, die speciaal naar jouw expositie de ‘Terugblik” in de Kruitmagazijnen komen kijken.”

Kunstenaar Gerard van Klei wil vanuit zijn thema ‘Terugblik” u meenemen naar een deel van zijn werken waarin de primaire kleuren de vlakverdeling accentueren. Met uiterste zorgvuldigheid worden deze samenstelt. Opvallend tonen zijn werken de verstilling van bijv. een figuratief voorwerp waarbij de emotie lijkt weg te worden gehaald. Terwijl tegelijkertijd de geometrische vormen, zonder handschrift een nieuwe expressie krijgt.

Je gaat nadenken en loopt nog een keer terug….. Verrek dit kan wel!

“Door gebruik te maken van een alledaags onderwerp en deze in een andere context te plaatsen wil ik bereiken, dat het voorwerp op diverse wijzen een functie krijgt Een eigenheid herbeleeft. Met een grote voorliefde voor het Constructivisme en de Stijl komen mijn werken voort uit dagelijkse onderwerpen en met name het lijnenspel biedt de kijker wellicht het gevoel van vervreemding, een waardevolle emotie”, aldus Gerard van Klei.

Als u weet hoe zijn werken zijn opgebouwd, gaat u merken dat u meer gaat zien.

In de geëxposeerde werken vindt u verwijzing, die de kijker uitdaagt, aldus Ruud Degenaar, die de openingsceremonie vervolgde en hiermee de Expositie “Terugblik” opent.  “Wat zien we nu? Ja verrek de Boekenkist van Hugo de Groot!”

Kom ontdekken wat u gaat zien. Iedere zaterdag en zondag zijn we hier om u als bezoeker te ontvangen en te leren kijken naar: “ Terugblik” in de Kruitmagazijnen.

De expositie duurt tot 23 januari 2022.

Nieuwsgierig geworden?

Als u zich vrij kunt maken: kom langs!

We verwelkom u graag! In de Kruitmagazijnen:

Dalemwal 19A en 19B in Gorinchem

Toegang is gratis!