Kruitmagazijnen

“Unieke expositie-locatie”

De Kruitmagazijnen zijn twee prachtig gerestaureerde ruimtes, die in de stadswallen zijn gemetseld. Ze maken sinds eind 19e eeuw onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Gorinchem. Deze verdedigingslinie stamt uit de 19de en 20ste eeuw. Sinds 2021 officieel erkend als werelderfgoed van UNESCO van de Verenigde Naties.

Daarnaast is Gorinchem bekroond tot de allermooiste vestingstad van Nederland in 2021, door een driekoppige vakjury van de ANWB, na voorselectie door het Nederlandse publiek. De Kruitmagazijnen zijn gevestigd op de Dalemwal 19a en 19b in Gorinchem en zijn voor het publiek open gesteld. Stichting Symposion Gorinchem beheert deze ruimtes en exposeert er met diverse hedendaagse kunstwerken.  De openingstijden zijn van 13:30 -17:00 uur op zaterdag en zondag.

Met trots kunnen we dus zeggen dat we met de Kruitmagazijnen een unieke locatie bieden om u kennis te laten maken met een historisch bouwwerk en met hedendaagse kunst.

Met de exposities van hedendaagse kunstenaars in de Kruitmagazijnen wordt een brug geslagen tussen verleden en heden, tussen Gorinchem en de kunst. Hiermee wordt de tijd overbrugd tussen twee Symposions.

In de tussentijd krijgen de exposerende kunstenaars een solo-expositie gedurende twee maanden. Het is een feest om even binnen te lopen. Nieuwsgierig?

Wij ontmoeten u graag in de Kruitmagazijnen!

Zie onze agenda voor welke expositie u kunt komen bezoeken!

Bezoek adres: Dalemwal 19a en 19b, bij de Molen “De Hoop” in Gorinchem.

Toegang is gratis!