Symposion nodigt uit:

Werkgroep Vesting Gorinchem ‘De NATO-brug over de Merwede’

 

Tijdens de Koude Oorlog, in de jaren 50 van de vorige eeuw, waren er uiterst geheime bouwplannen voor een militaire noodbrug over de Merwede. De expositie, samengesteld door de Werkgroep Vesting Gorinchem in samenwerking met vrijwilligers van Fort Altena, vertelt met behulp van foto’s en een videopresentatie het verhaal van deze brug en 75 jaar NATO. 

 

Naar aanleiding van het Landelijke Weekend van het Verdedingingserfgoed, dat plaatsvindt op 20 en 21 april 2024, heeft Symposion de Werkgroep Vesting Gorinchem uitgenodigd om een tentoonstelling te organiseren in de Kruitmagazijnen. Tijdens dit weekend zijn de Gorinchemse vestingbouwwerken geopend. Leden van de werkgroep zijn aanwezig om nadere toelichting over de gebouwen te geven. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de VIS-kazemat, de Kruitmagazijnen, de Poterne, het Klein Kruitmagazijn, het Groot Kruitmagazijn, Molen De Hoop en het Mini-museum De Luisterpost. Tevens start de werkgroep in april met verschillende gratis stadswandelingen. 

 

De Werkgroep Vesting Gorinchem is onderdeel van de Historische Vereniging Oud-Gorcum. Kijk voor meer informatie over het programma, openingstijden en hoe u zich aan kunt melden voor activiteiten op de websites van de Werkgroep Vesting Gorinchem en de Historische Vereniging Oud-Gorcum. 

 

Expositie De NATO-brug over de Merwede: 20 april – 26 mei 2024 

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur 

Let op: Omdat de expositie van start gaat tijdens het Weekend van het Verdedingserfgoed, zal er voor deze expositie geen formeel openingsevenement plaatsvinden. 

Bewerkingsdatum: 12-04-2024.